5/24/2015

Komal Kant: Mire jó a rosszfiú?

Mi a közös Ashtonban és Lucában? 
A világon semmi. 
Igaz, gyerekkorukban elválaszthatatlan barátok voltak, de évek óta szóba sem állnak egymással. Lucából azóta agyontetovált rocker srác lett, aki tesz rá, mit gondolnak róla a menők a suliban, a lányt viszont egyedül a nehezen megszerzett népszerűsége érdekli. Amikor Ashton helye meginog a gimi tápláléklánc csúcsán, dühítő módon Lucára szorul, aki persze egyáltalán nincs oda az ötlettől, hogy kisegítse az elkényeztetett pomponlányt − pláne úgy, hogy a pasiját kell alakítania! De ahogy egyre több időt töltenek együtt, és egyre több régi sérelmet tisztáznak, már nem az a kérdés, hogyan viseljék el egymást, hanem hogyan tartsák távol magukat (na meg a kezüket) a másiktól. 
Talán mégis van bennük valami közös…




Nagy reményekkel álltam neki, az 50. oldalnál még bíztam benne, de ahogy fogytak a lapok, úgy fogyott a lelkesedésem is. Ashy hercegnő a világ legidegesítőbb karaktere. 

A LOL könyveket nagyon szeretem, borítékolható happy end, nem kell rajtuk gondolkodni, rágódni, igazi kikapcsolódást nyújtanak, viccesek, szórakoztatóak, aranyos, néha esetlen szereplőkkel és cuki tinis jelenetekkel vannak felruházva estébé. Na, néhány pont ennél a könyvnél számomra kifogásolható.


A történet alapötlete szerintem egész jó, de a karakterek elrontották az egészet.. Pontosabban egy karakter rontotta el az egészet... A borító is tetszik, bár én inkább a rock sztár és metál barbie-ja párosra asszociálok, mikor meglátom, de sebaj, mert összességében nem rossz, megteszi.

Tehát adott a gimi Szörnyella de Frásza és méhkirálynője Ashton 'méganeveismenő' Summers, aki a szomszéd Luca gyerekkori homokozópajtása volt, de eltávolodtak egymástól. Ash hercegnő belevetette magát a gimi menőinek életébe, így összebarátkozott a még nála is nagyobb menő, számító liba Kance-szel. Mikor Ashy élete darabokra hullik, mert elhagyta a menősége, a szomszéd fiú és egyben ex-legjobb-barát Lucához fordul, hogy, ocsmányul kihasználva a fiú jóhiszeműségét és aranyos természetét, tegyenek úgy, mint akik együtt járnak, mert ez Ashtonnak kijár azután, hogy Luca egy ideig nem beszélt vele a gyász miatt hogy visszaszerezze a népszerűségét és felszedjen egy lufiizomzatú, üresfejű focistát. Alternatív fülszöveg the end.



Ha eddig nem említettem volna, most ismét elmondom, hogy Ash egy hülye liba... Nem látja át, ki akarja manipulálni és, hogy ezzel az illető mit akar elérni, naiv és túlságosan befolyásolható. Ezek a jelzők azt sugallják, hogy Ashton védtelenül ki van téve a középsulis ragadozóknak, de én ezt nem mondanám. Többször undorítóan kihasználja Luca aranyos, segítőkész mivoltát, önző, nagyképű és azt hiszi, körülötte forog a világ. Mikor már láthatóan alakul közte és Luca között valami is csak a népszerűségével meg a drága Oliverrel törődik, aki nyilvánvalóan egy seggfej, de nem baj, mert Ashynek szőke hajú, kék szemű focista kell, mert hát egyértelmű, hogy a pomponlány és a focicsapat kapitánya egymásnak lettek teremtve.. A csaj konkrétan fizikai fájdalmat okoz, a vége felé még valamennyire ki is kupálódik, de a könyv 85%-ában ilyen és legszívesebben földhöz vágtam volna, de nem tettem, mert könyveket nem bántunk.

A fentebb említett húzások ellenére képes voltam végigolvasni. Hogy miért? Mert Luca. Komolyan, Luca és a barátai vitték a hátukon az egészet, mert ők valamennyire ellensúlyozták Ashton önző liba viselkedését. Luca egy jólelkű, helyes, segítőkész srác, akiből minden lánynak kéne birtokolni egyet. Nem az a Daemon Black típus, de nem is ugyanaz a kategória. Daemon Black mindenkinek kéne, de Lucára szabályosan szükség van a nagyvilágban és a valóságban is. Sorry, Daemon. A barátai pedig egyszerűen jófejek, humorosak és szimpatikusak az öltözködésük ellenére is.
Eredeti borító

Életem második nagy rejtélye, hogy mi vonzza egy ilyen lányban az olyan srácot, mint Luca? Mit lehet Ashben szeretni?

A szerelmi szál is kissé vérszegénynek tűnt. Két elméletem van:
1) Ez valójában nem is szerelem, elvégre sosincs leírva vagy célozva rá, mit szeretnek egymásban annyira, de sokszor olvashatjuk a hosszú comb, izmos test, szép szem jelzőket. Hormonok?
2) Ashy szereti Lucat, mert kb. minden csaj szeretné, Luca pedig abba a lányba van belezúgva, aki Ash néhány éve volt, akinek legelőször megismerte és ezért nem igazán látja a jelenlegi hülye picsát.

A 2.5 pont természetesen Lucának és az írónő stílusának jár. Ash elrettentett kb. mindenkit, de a sok rossz alá látva észrevehető, hogy Komal Kantnak nagyon olvasmányos, könnyed és fiatalos írásmódja van. Ha lesz még magyarul kiadott könyve valószínűleg el fogom olvasni. Ha a főszereplő legközelebb nem lesz ilyen, akkor még kedvenccé is válhat.

5/2.5 Sajnálom, nem tudok ennél többet adni rá, pedig nagyon szerettem volna szeretni, de nem sikerült.

Néhány idézet:

"… Hadd beszéljenek az emberek. A szavak nem fájnak.
– Ez marhaság, anya! Persze hogy fájnak a szavak! Téged is bántana, amit mondanak, ha nem töltenéd az egész napot a szobádban a számítógép előtt! Azért maradtál otthon, és találtál ki magadnak egy képzeletbeli világot elképzelt szereplőkkel, mert nem akarsz kilépni a valóságba és szembenézni azzal, amit az emberek gondolnak rólad!" -Ash itt kimutatja a foga fehérjét...

"– Lefogadom, hogy öt év múlva is mind a szüleiteknél fogtok lakni és anyucival mosatjátok a holmitokat. Az lesz a karrieretek csúcsa – már ha valaha is kaptok munkát –, ha valamelyikőtök feltankolhatja a kocsimat.
Tátva maradt a szám, és hátrapillantva láttam, hogy Eddie és Riley is vérig sértődött. Stace viszont egyszerűen csak dühöngött. Ebből semmi jó nem fog kisülni.
– Mi a fenét képzelsz magadról? – Stace felpattant, és hirtelen mellettem termett, készen rá, hogy nekiugorjon a betolakodónak. – Azt hiszed, jobb vagy nálunk a drága ruháiddal és a gumicukor agyaddal?
Ash végigmérte Stacey-t, és elvigyorodott.
– Nem, nem hiszem, hogy jobb vagyok nálatok. De nálad jobb vagyok. A fiúk legalább csinálnak valamit. Te csak itt ülsz és bámulod őket, mint egy kukkoló." -És itt is..


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése