10/26/2015

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.) (Halloweeni Blog Rémálom)



Feltankoltunk sok-sok csokival és cukorral, - amiken előtte persze minőségellenőrzést végeztünk (akár többször is) - kiraktunk az ablakba, néhány faragott tököt, egy csontvázat, és egy műanyag pókot, majd fejenként egy-egy nagy bögre tejszínhabos-fahéjas forró csoki mellett vártuk a látogatókat. És jöttek is, a szokásos szellem, - igen, egy fehér lepedő rajta két lyukkal - boszorkány, tündérkisasszony, Pókember mellett, hamarosan izgalmasabb figurákkal is jöttek: kedvenc történeteink karakterei! Bizony, ott volt Batman, aki GrumpyCatnek öltözött, Katniss egy sárga kanárinak, de a legzavarbaejtőbb mégis Hófehérke volt, aki egy piros alma jelmezben jelent meg az ajtónk előtt. Mikor személyes kedvenceink kopogtattak be, nem tudtunk ellenállni annak, hogy extra mennyiségű édességet adjunk nekik. Ronnak még a maradék csirkéből is adtunk. Gyorsabban fogyott az édességünk, mint, ahogy számítottunk rá, így az utolsó négy vendégünknek már semmi sem jutott. Amiatt a sajnálatos következmény miatt - a szégyen mellett - csínytevésekben lesz részünk. Mind a négy édesség nélkül maradt karakter megfogadta, hogy a nektek készített Halloweeni Blog Rémálom hetünk bejegyzéseiben négy fajta emojikat, emotikonokat rejtenek el. Mivel nem tudjuk, hogy melyik bejegyzések esnek csíny áldozatává, kérlek, segítsetek nekünk meg találni, hogy az emojikból mennyit rejtettek el az utolsó négy vendégünk, és ha azt is kitaláljátok, hogy kik voltak, akkor kaptok édességet. Na jó, nem, mert az elfogyott, szóval mit szólnátok könyvhöz? Annak örülnétek? Mert van 12 db gazdátlan könyvünk.

Számoljátok össze a tök, zombi, szellem, denevér képecskéket, írjátok be számukat a Rafflecopter dobozba, és találjátok ki az utolsó két napon, hogy kik voltak a csínytevők!


Eredeti cím: Halfway to the Grave
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 416
Ár: jelenleg nincsenek erről információim
Stílus: urban fantasy, humoros, romantikus, vámpír

Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia. Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.






Tavaly akadt a kezembe először a könyv és a Cat és Bones sorozat azóta hatalmas kedvencemmé nőtte ki magát. A vámpír témát már egy szörnyű klisés lerágott csontnak tartottam tavaly is, de ez a sorozat képes volt újat mutatni, akármikor elő tudom venni, belelapozni és jól szórakozni. A Félúton a sírhoz nem szűkölködik akciójelenetekben és humorban, de megvan benne a kelló mennyiségű romantika is. Ami miatt imádom a sorozatot az kétségtelenül a humora. Cat és Bones remek karakterek és mindketten külön-külön elképesztő humorral rendelkeznek, hát mikor összeeresztik őket... Felrobban minden és minden egyes poénnál fuldokolva nevetek.

"– Tizenhatot? – ismételte hitetlenkedve, és újra alaposan végigmért. – Tizenhat vámpírt intéztél el egymagad, egy szál karóval meg a szexepileddel? A fajtám nevében is szégyellem magam."

Emlékszem, nagyon sokáig halogattam a könyvet, köszönhetően a borzasztó borítónak a fehérneműs, neccharisnyás gót csajjal. Nem igazán tudtam, mire számítsak, de molyon nagyon jók voltak az értékelések, így rávettem magam és megkaptam egy tökéletes könyvet. Egy ponton sem tudok belekötni, a felépítése teljesen logikus és élvezhető, sosem laposodott el, mindig volt benne egy kis akció.

Cat egy belevaló karakter, az egyik kedvencem, nagyon bírtam, hogy sutba vágja az esetlen női főszereplő sztereotípiát és szabadidejében vámpírok seggét rúgja szét. Bones pedig... no comment. Együtt egy tökéletes párost alkotnak. A nyomozások, ahogy fokozatosan alakult ki közöttük a kapcsolat, a karakterek múltja, a viták, a szarkazmus. Ez egy jól felépített szerelmi szál. Nem megy át nyálba, mégis vannak lányosan sóhajtozós jelenetek. Mondtam már, hogy imádom ezt a könyvet? Bocsánat, hogy ennyire dicsőítem, de ez van, nem tudok róla rosszat mondani, akárhányszor előkerül, mint téma, én átváltok fangirl üzemmódba.

"– Cicuska, döntened kell. Vagy itt maradunk és viselkedem, vagy elmegyünk, és akkor biztos… – A hangja elmélyült, és szavai a számba vesztek. – …akkor biztos, hogy nem fogok viselkedni."

Az akció a másik nagy pozitívum, amit a humor mellett meg kell említenem. Egy meglepően akciódús könyvet kaptunk, szinte mindig történt valami izgalmas vagy vicces, így nem voltak a romantikus részek sem túlzásba víve. És még egyszer meg kell említenem, hogy nagyon király egy olyan főszereplő csajról olvasni, akit nem kell megmenteni, mert simán kicsinál egy vámpírt egyes egyedül.

A Cat és Bones annak ellenére, hogy paranormális-romantikus, egy cseppet sem klisés. Az alapsztori és a cselekmény szerintem elég egyedi, a vámpírok viszont, hála az égnek, nincsenek túlbonyolítva, nem csillognak vagy olvasnak egymás gondolataiban, egyszerűen csak vámpírok a klasszikus módon. Amit még külön kiemelnék, hogy a félvámpír szál biológiailag szerintem hiteles, erre a Twilight óta különösen harapok, képes vagyok órákat veszekedni azon, hogy "Teljesen abszurd dolog, hogy egy relatíve 300 éve halott vámpírnak élő spermája legyen".

"Ismered a mondást (…), az élet szívás, aztán meg meghalsz."

Szóval, mindenkinek maximálisan ajánlom, aki szereti az akciót, a vámpírokat, a romantikát és a fanyar humort. Annak, aki pont ilyen könyvet keres telitalálat lesz, ne riasszon el benneteket a borító!

5*


Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket, és hozzánk hasonlóan ti is elolvassátok, megnézitek majd ezeket a fantasztikus könyveket, témához illő filmeket. Négy halloweeni csínytevőnknek köszönhetően a héten olvasható bejegyzéseket ellepték a különböző "rémisztő" emojik, emotikonok. A ti dolgotok összeszámolni, hogy a különböző emotikonokból hány darab található összesen a blogbejegyzésekben. Ezen kívül, az utolsó két napon a négy csínytevő is elrejtőzik egy-egy blogbejegyzésben, ahol elárulják nektek, hogy milyen jeleket szórtak szét a blogokon. Nektek pedig ki kell találnotok, hogy melyik emojihoz, melyik csínytevő tartozik. Ahhoz, hogy esélyetek legyen megnyerni a 12 db felajánlott könyv egyikét, a fent említett feladatokon kívül, mint egy megköszönésképpen a kiadók felé, like-olnotok kell facebook oldalukat, továbbá a Prológus csapatának oldalát is. Sok sikert!

a Rafflecopter giveaway

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése