8/07/2015

Top 10 badass főhősnő






Sziasztok! Ma egy Top 10 bejegyzéssel jöttem, remélem tetszeni fog nektek. Egy kis infó, hogy jövő héten jönnek majd menetrend szerint a szerdai és pénteki bejegyzések, de vasárnap utazom Hollandiába (szavazzatok oldalt, legyen-e úti poszt) és így augusztus 21.-ig nem tudok posztolni. Szóval 16. és 21. között nem lesz bejegyzés. Addig is szavazzatok oldalt, hogy milyen bejegyzések legyenek és, hogy jöjjek-e a Hollandia poszttal! Jó szórakozást a mai badass hősnők listámhoz és élvezzétek még ki a maradék nyarat!




10. Tris Prior
Veronica Roth: A beavatott
Kedvelem és tényleg igazán badass, de csak tizedikként tüntetem fel, mert az öngyilkossági hajlama nagyon brutál. Sosem voltam annak a híve, ha egy önzetlen és  szereplő elszántan ki akarja  nyíratni magát valaki olyanért, akiért még két szalmaszálat sem érdemes keresztbe tenni.







9. Pikk
Anne Aguirre: Menedék
Harcos típus, mint minden disztópiafőhős. Talán kicsit sablon karakter, de erről még nem nyilatkoznék, elvégre csak az első részt olvastam. Nagyon tetszett, ahogy a határait feszegeti és megpróbál életben maradni a felszínen is.





8. June Iparis
Marie Lu: Legenda
Azokkal a képességekkel és az első részben lévő macska-egér játékokkal simán jelentkeznék nála a legjobb barinő szerepre, mert ha valaki egy ilyen tökös csajjal haverkodik, mint June, akkor az csak jó lehet. Sajnos June nem létezik, ezért összeszedtem magamnak Hédit.


7. Hazel Grace Lancaster
John Green: Csillagainkban a hiba
Szerintem ebben a listában Hazel kicsit kakukktojás, ugyanis ő nem a wonder woman kategóriában badass, hanem az élethez való viszonyulása, a fanyar humora, a küzdelem a betegség ellen és még sorolhatnám teszi őt igazán erős karakterré. Mindenképp a listán a helye.



Napi Daemon letudva. Bocsi, nem bírtam
magammal, muszáj volt ez a kép...

6. Katy Swartz
Jennifer L. Armentraut: Obszidián
Cicát csak nem hagyhattam ki, egy könyvmoly karakter, a sztori legelején a sablonos szürke kisegér volt, de az Originben már egy határozott, terminátor-wonder-woman-ufó. Imádom a csajt.







5. Katsa
Kristin Cashore: A garabonc
Egy lány, akinek a gyilkolás a garabonciája? Mi más tehet valakit ennél menőbbé? A kitartása, az akaratereje és minden más képessége. Katsa az egyik kedvenc főhősnőm marad, ő igazán kiemelkedik a rinyálók közül.





4. Penryn Young
Susan Ee: Angelfall
Ő egy őrült lány, hatalmas szívvel és megfelelő mennyiségű ésszel. Tudja, hogy talán belehal, mégis elindul a húga után szövetséget kötve az ellenséggel. Vakmerő, bátor és az egyik kedvenc női szereplőm








3. Tessa Gray
Cassandra Clare: Az angyal
Ő is egy könyvmoly főhősnő. Tessa egy nagyon okos lány, aki mindig megtalálja a helyes megoldást, a megfelelő stratégiát vagy épp egy rejtély megfejtését. És hát A hercegnő vége... Akkor került fel nálam a kedvenc főhősnők dobogójára.







2. Mara Dyer
Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése
Mara nem igazán kedvenc főhősnő, bírtam a karakterét is, de a képességei és az, hogy olyan bad girlös tették őt a dobogó második fokára. Ő egy igazi modern lány, Anti-wonerm womanes képességekkel és ezt bírom igazán benne, van benne valami hmm... gonosz (?).






1. Katniss Everdeen
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
No comment. Ez mindent elmond:
*Aki olvasta a könyveket/látta a filmet bőszen bólogat most.*




Ellenpélda: Kelsey Hayes
Colleen Houck: A tigris átka
Lehet, hogy Ashton Summerst kellett volna mondanom, mert őt is köztudottan utálom, de Kelsey-t korábban utáltam már és mivel még van hátra két rész a Tigrisből, valószínűleg tovább is fogom utálni. Amit az a csaj leművel azzal a két pasival felháborító.

2 megjegyzés: