8/14/2015

Disney Book TAG





Sziasztok! Valószínűleg ez az utolsó bejegyzés a nyaralás előtt, a következő héten inkább facebookon leszek aktív, szóval, ha érdekelnek az agyament posztjaim és a helyzetjelentéseim, akkor azokat ott nézhetitek meg.  Majd jövök, páá!
 Ó, és erre a Tagre Hédi hívott ki.

1. A Kis Hableány - egy szereplő, aki kilép a komfortzónájából (mint egy partra vetett hal)

Hmm, ebből viszonylag sok van, általában a YA és NA regények ezzel kezdődnek. De akire szerintem a legjobban ráillik ez a meghatározás az Megan a Vastündérek sorozatból. Egy új világba csöppen, mindenféle természetfeletti lénnyel és más szokásokkal. Határozottan partra vetett hal.




2. Hamupipőke - egy szereplő, aki nagy változáson megy át
Evie átalakulása a Méreghercegnőben. Egy kicsit idegesítő tinilányból, igazi badass disztópia hősnővé vált. 


3. Hófehérke - egy könyv, nagyon különböző karakterekkel
Katja Millay: A nyugalom tengere. Nincs olyan temérdek karakter, de a főszereplők nagyon különbözőek, mégis egy egységet alkotnak. Ez nagyon tetszett.





4. Csipkerózsika - egy könyv, ami elaltatott
J. R. R. Tolkien: A gyűrűk ura... Kövezzetek meg, de valóban elaludtam rajta, nem is egyszer... Egyelőre szüneteltetem a témát és majd télen újra előveszem.




5. Az oroszlánkirály - egy szereplő, akivel valami tragikus történt gyerekkorában
Minden NA könyv főszereplője ilyen, de legyen Kayden a Callie, Kayden és a véletlenből. Talán ő az az egy tragikus múltú szereplő, aki nem olvad be a többi közé.



6. Szépség és a Szörnyeteg - egy szörny(en nagy) könyv, ami elriasztott, de a végén kiderült, hogy igazi szépség
George R. R. Martin: Trónok harca. Tömény arany.




7. Aladdin - egy szereplő, akinek teljesül a kívánsága, jó vagy rossz értelemben
Hazel a Csillagainkban a hibából, mert találkozott az íróval, még ha végül nem is teljesen úgy sült el, ahogy azt elképzelte.




8. Mulán - egy szereplő, aki valaki másnak tetteti magát
Ööö, minden természetfeletti képességgel rendelkező könyves bed boj, de ha valaki különlegesebbet kéne választanunk, akkor Mara Dyert mondanám, akinek még mindig nem tudjuk, mi a valódi neve.




9. Toy Story - egy könyv, aminek a szereplői bárcsak életre kelnének
Bármelyik kedvencemet ide tudnám sorolni. Kivéve talán a Trónok harcát (ki akar ilyen intrikákat a való életben, na meg a Mások...). Legyen a Harry Potter, még Voldival is szívesen összefutnék.




10. Disney Leszármazottak - a kedvenc főgonoszod, vagy erkölcsileg romlott szereplőd
Geoffrey a Trónok harcából. Tudom, most nagyon sokszor emlegetem a Trónok harcát, de egyszerűen imádom Geoffreyt, mindenki utálja, de én imádom.





Megmondom őszintén, az Aranyhaj és a nagy gubancot hiányoltam a felsorolásból, elvégre nálam A kis hableány-Aladdin-Aranyhaj trió szent, de ez legyen a legnagyobb bajom az életben.


A kihívottam pedig nem más, mint Zeyna.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése