10/01/2017

2017 Music Projekt Tag

Sziasztok! Alig tértem vissza a blogolásba máris egy nagyon különleges projekt vette kezdetét itt és még számos másik blogon, ami nem más mint a Music Project. Tudni illik október elseje a zene világnapja és a zene mindegyikünk életének szerves része, erről szeretnénk egy kicsit megemlékezni a héten, remélem tetszeni fognak a bejegyzéseink, mindannyian rengeteget dolgoztunk velük. Én elsőként egy kérdéssort hoztam, amit minden blogger meg fog válaszolni a projekt alatt, remélem tetszeni fog. A bloggerek listáját a bejegyzés alján találjátok és a projekt témájához hűen a kedvenc számaink is fel vannak tüntetve, hogyha épp kifogytatok a lejátszási listákból.

Melyik karakterek alkotnának jó együttest és milyen zenét játszanának?(Dorka)
Én személy szerint szívesen megnézném az egyébként is zenész karaktereket különböző könyvekből együtt dolgozni, hahaha. Az én bandám tagjai nem mások lennének, mint Nagy Márk (Bexi sorozat), Kyle Hamilton (Sz mint szűz), Dominic Wyatt (Rocksztárt kaptam karácsonyra), David Ferris (Lick-Taktus), szerintem ha sikerülne dűlőre jutniuk bármivel kapcsolatban nagyon jók lennének együtt és biztos vagyok benne, hogy nagyon sok jó számot hallanánk tőlük. A banda összetételét elnézve szerintem a pop/rock stílus állna hozzájuk a legközelebb, bár erős a gyanúm, hogy nagyon megküzdenének a rivaldafényért, hiszen mindannyian megszokták már, hogy ők vannak a középpontban.

Melyik kedvenc számod jellemzi legjobban az egyik kedvenc könyvedet? (Sol)
Sajnos itt nem túl kreatív a válaszom, mivel a szám a szerepel a könyv filmadaptációjában, de az egyik kedvenc könyvemről van szó és emlékszem, hogy mikor olvastam akkor hetekig csak ezt az egy számot hallgattam ez pedig a Not today az Imagine Dragonstól, ami mellesleg az egyik kedvenc együttesem, a könyv pedig nem más mint a Mielőtt megismertelek Jojo Moyes tollából.Melyik kedvenc előadódat tudnád elképzelni a jelenlegi abszolút favorit könyvedbe, mint főszereplő és melyiket, mint fő gonosz? (Gothic)
Hú, nehéz kérdés, de mint főszereplő, mint egy igazi Bad Boy Book Boyfriend (BBBB haha) rögtön Zayn jutott eszembe, az ex One Direction tag. Csak halkan megemlíteném, hogy körülbelül 10 éves korom óta imádom mélyen szerelmes vagyok belé és mióta kivált a bandából szerintem egyre jobb és jobb, végre megtalálta a hozzá passzoló stílust ráadásul nem is csúnya, na..
U.i.: A Dusk till dawn annyira zseniális, hogy hetek óta crushom van rajta, pedig egy zeneszámról van szó..

Főgonosznak pedig Taylor Swiftet mondanám, szerintem nagyon illik rá egy hidegvérű, díva szerep, mondjuk egy gonosz királynő, aki dalt ír az exeiről vagy valami ilyesmi. (Nem nem a Look what you made me do klip megnézése után döntöttem így... Jó, bevallom, de, így volt. Mentségemre legyen, hogy a klipben kígyók szolgálják fel neki a teát, ördögi nem?) Melyik általad kedvelt zenészeidnek a tollából olvasnál el egy; romantikus, horror, fantasy könyvet? (Gothic)
Szerintem Demi Lovato a dalszövegeit elnézve gyönyörű, sötét és szomorú hangulatú szerelmes regényt írna. Nagyon szívesen olvasnám.
A horroron nagyon sokat gondolkodtam és végül Adam Lambertre esett a választásom. bevallom őszintén, hogy nem hallgatom soha a zenéjét, viszont emlékszem néhány számára még 5-6 évvel ezelőttről, mikor egész nap zenecsatornákat néztem nyári szünetben és szerintem meg tudna írni egy jó horrort.
A harmadik kategória pedig a fantasy volt, amit szerintem a legnehezebben megírható műfaj és sajnos egy olyan zenei előadó sem ugrott be, akiről el tudom képzelni, hogy megír egy Trónok harca kaliberű történetet.

Ha a könyvben megemlítenek egy zeneszámot, rákeresel és meghallgatod vagy figyelmen kívül hagyod? (Wandamaci)
Általában meghallgatom és utána rögtön végtelenre állítom és amíg olvasom a könyvet folyamatosan azt hallgatom.

Milyen szerepet töltenél be legszívesebben egy zenekarban (énekes, gitáros, dobos, stb., esetleg inkább maradnál a rajongók között)? (molly_)
Szívesen lennék énekes, mert az valószínűleg azt jelentené, hogy szép az énekhangom és nem olyan mint egy leforrázott macskáé vagyis most.
Ha választanod kéne, melyik zenei bálványoddal mennél könyvesboltba, illetve melyik könyvkarakterekkel mennél el ennek az előadónak a koncertjére, kikre esne a választásod? (Gothic)
Szerintem Ed Sheeran nagyon nagyon jó társaság lenne egy könyvesboltban, és utána beülnénk egy kávéra és beszélgetnénk a kedvenc könyveinkről. Fordítva pedig bármelyik romantikus lelkű, de nem túl nyálas női karakter élvezne egy Ed Sheeran koncertet, nekem is nagy álmom.Ha választanod kéne, a kedvenc együttesed koncertjére, (VIP szektor, autogram, találkozási lehetőség, közös fotó, minden egyéb, még talán a színpadra is felhívnának egy közös zúzásra) vagy egy év korlátlan könyvvásárlási lehetőség között, amit egy nagyobb könyváruház biztosít, hogy döntenél? És hány könyvet vásárolnál? (Réta)
Mindenképpen a könyvvásárlást választanám és valószínűleg az egész kínálatot felvásárolnám. Egy koncerttel engem annyira nem lehet megmozgatni, mert nagyon sok előadót hallgatok, de nincs egy, akinek minden egyes számát ismerném. Mondjuk egy Martin Garrix bulit nagyon adnék, de még akkor is a könyvvásárlást választanám.

Melyik könyves zenész álompasi volt a kedvenced és miért? (Indie/Perpetua)
Kyle Hamilton nagyon megdobogtatta a szívem, egyszerűen tökéletes volt, kellően romantikus, de humoros és oldalakat tudnék ömlengeni róla. Milyen kár, hogy az Sz mint szűzben ő volt az egyetlen pozitív pont, mert őt imádtam, de az összes többi szereplőt utáltam és a történetet is, borzasztóan idegesített.

Ki az a zenész, akinek élete és munkássága legnagyobb hatással volt a jelenleg kialakult életedre? (Neverhood)
Alan Walker hatalmas kedvencem, zseniális előadó, és bármelyik szám amiben benne van a keze munkája zseniális, tudom, hogy nagyon sokan nem szeretik az elektronikus zenét, de szerintem Alan Walker az egyik legjobb zenész jelenleg a világon. Lélegzetelállítóak a dalai.Szoktál zenét hallgatni olvasás közben? Ha igen, milyen stílust? (Hikari)
Általában ha említenek valamilyen számot a könyvben, akkor azt, hogyha van hozzá a valamilyen lejátszási lista, akkor azt állítom végtelenre, de nagyon sokszor csak az aktuális lejátszási listámat nyomom be, ami nagyrészt pop.

Ha alapítanod kellene egy fantasy bandát, melyik kedvenc fantasztikus karaktereidet tudnád elképzelni az egyes tagokként? (Gondolok itt pl sárkányra, varázslóra, és minden egyéb fantasztikus és természetfeletti karakterre, ami felbukkanhat a könyvekben, vagy akár ilyen konkrét szereplőre könyvekből? (Annie)
A Cassandra Clare könyvekből ismert Magnus Bane mindenképpen fontos tagja lenne az együttesemnek, hiszen egy nagyon király karakter, emellett biztos, hogy helyet szorítanék még Daenerys Targaryannek a sárkányaival, és Rhysand-nek is a Tüskék és Rózsák udvarából.

Melyik dalt valasztanad eletindulodnak / vagy melyik dalszoveg idezetet eleted mottojanak? (Virág)
Erre a kérdésre mindig ugyanazt a választ, adom: Kowalsky meg a Vega: Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek. Ez a dal a gimis gólyatábort és a legjobb barátaimat juttatja eszembe, akikkel ott találkoztam. Ez a dal engem végtelenül motivál, boldoggá tesz és az életemet is próbálom a dalszöveg szerint élni, pozitívan látni mindent és mindig időt szánni az emberekre, akik fontosak nekem, mert az élet szép. :) 
#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Ashley értékel
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése